13. 5. 2024   |   svátek má Servác
 

Výživová poradna › Ořechové mušle

Název Množství a jednotka
hladká mouka 250 g
máslo 210 g
mletý cukr 170 g
skořice 1/4 lžičky
hřebíček mletý 3 ks
Zobrazit všechny ingredience

Krém

Název Množství a jednotka
mléko 400 ml
vanilkový pudink 1 balíček
cukr krupice 2 - 3 lžíce
máslo 180 gramů
strouhaný kokos
Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Máslo vyšleháme a pomalu po lžících přidáváme cukr. Ušleháme do pěny. Přidáme mletou skořici, mletý nebo velmi jemně rozdrcený hřebíček, mouku a mleté ořechy. Zpracujeme těsto, které necháme odpočinout v ledničce.
Vymažeme si formičky rozpuštěným máslem a vysypeme hrubou moukou. Z těsta vykrajujeme malé kousky a plníme do formiček mušliček. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut. Mušle po mírném vychladnutí vyklopíme a necháme vychladnout.
Na krém si uvaříme vanilkový pudink , necháme vychladnout a zašleháme do něj máslo. Polovinu mušlí potřeme po povrchu krémem a posypeme strouhaným kokosem. Druhou polovinu naplníme a na kraj dáme perličku. Obě půlky k sobě slepíme tak, aby byla vidět perlička.


 


RECEPTY

Špagetová omeleta s mozzarellou

Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Mezi tím si vymažeme zapékací misku... zobrazit recept

RECEPTY

Brusinkové marokánky

Postup: Z tekuté šlehačky, cukru, másla, polohrubé mouky a vanilkového cukru svaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Pappardelle s telecím masem a medvědím česnekem

Postup: Pappardelle uvaříme v osolené vodě. Telecí maso nakrájíme na tenké nudličky.... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh s jablky v alobalu

Postup: Pstruhy očistíme pod tekoucí studenou vodou od slizu, případně šupin (ostrým... zobrazit recept

RECEPTY

Babiččina vánočka

Postup: Z tohoto množství jsou dvě vánočky přes celý plech. Do 1/4 hrnku vlažného mléka... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...